1. Hoe vraag je verwijdering aan
Accountverwijdering wordt afgehandeld door ons supportteam. Zelf verwijderen in de app is niet beschikbaar.
- Mail info@getmaktub.app vanaf het e-mailadres dat op je Maktub-account staat geregistreerd.
- Gebruik als onderwerp Account deletion request.
- Bevestig kort dat je je account en persoonsgegevens wilt laten verwijderen.
Je kunt dit ook vanuit de app starten: open Instellingen → Gevarenzone → Account verwijderen en tik op Mail support.
We kunnen je vragen je identiteit te verifiëren voordat we het verzoek verwerken.
2. Wat gebeurt er wanneer verwijdering is ingepland
Zodra je verzoek is geverifieerd en verwerkt:
- Je profiel en foto’s worden direct verborgen.
- Je wordt uitgelogd op alle apparaten.
- Je account wordt ingepland voor permanente verwijdering na 90 dagen.
- Gedurende die 90 dagen kun je de app niet normaal gebruiken, maar je kunt je account nog wel herstellen (zie hieronder).
- Na 90 dagen worden je account en bijbehorende gegevens uit onze actieve productsystemen verwijderd. We sturen een laatste bevestigingsmail wanneer dat is voltooid.
Tijdens de periode van 90 dagen (afgestemd op onze serverlogretentie) kunnen we beperkte gegevens bewaren die nodig zijn voor beveiliging, fraudepreventie, onderzoek naar misbruik en wettelijke naleving.
3. Welke gegevens worden verwijderd
Wanneer je account permanent uit onze actieve systemen wordt verwijderd, wissen we gegevens die aan je account zijn gekoppeld, waaronder:
- Je profiel, voorkeuren en accountinstellingen
- Profielfoto's en spraakberichten
- Salaams, matches en gesprekken
- Notificatievoorkeuren en push-tokens van apparaten
- Je e-mailadres en authenticatiegegevens uit actieve systemen
We kunnen een beperkt compliance-archief tot 7 jaar na de purge bewaren voor wettelijke verplichtingen, administratie, geschillen, fraudepreventie en veiligheidsonderzoek. Dat archief kan een verwijderingsaudit, aankoop-/in-app-transactiegegevens en veiligheidsrecords zoals meldingen en blokkades omvatten. Het bevat geen chatinhoud, foto's, spraakberichten of profielbiografie. Serverlogs worden maximaal 90 dagen bewaard. Zie ons Privacybeleid voor volledige details.
4. Van gedachten veranderd? Herstel je account
Als je account per ongeluk is ingepland voor verwijdering, kun je het binnen de graceperiode van 90 dagen herstellen:
- Open de Maktub-app en log opnieuw in met hetzelfde e-mailadres.
- Kies wanneer gevraagd om je account te behouden.
Kun je niet inloggen? Mail ons dan op info@getmaktub.app vanaf het adres op je account vóór de verwijderingsdatum in je bevestigingsmail.
5. Vragen
Vragen over accountverwijdering of je persoonsgegevens? Neem contact op via info@getmaktub.app.
Maktub wordt beheerd door Zerophia, gevestigd in Nederland. Zie ook ons Privacybeleid en onze Gebruiksvoorwaarden.